ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΙ | ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Από των αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος φρόντιζε με τα μέσα που διέθετε, να διατηρεί τις τροφές του σε καλή κατάσταση. Μια από τις κοινές μεθόδους διατηρήσεως των τροφών της μακρινής εκείνης εποχής ήταν η τοποθέτηση των τροφών εντός σπηλαίων, όπου η θερμοκρασία ήταν κατά πολύ χαμηλότερα από το εξωτερικό περιβάλλον. Οι λαοί που είχαν αναπτύξει κάποιο πολιτισμό την εποχή εκείνη, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, είχαν αναπτύξει και ορισμένες μεθόδους στοιχειώδους ψύξεως για την διατήρηση, κυρίως, του νερού και του κρασιού σε δροσερή κατάσταση. Ουσιαστική ψύξη με την έννοια της διατηρήσεως της θερμοκρασίας σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, επετεύχθη με την χρήση του ψυγείου πάγου. Τούτο συνέβη περί τα τέλη του 18ου αιώνος και χρησιμοποιείτο φυσικός πάγος μεταφερόμενος με κατάλληλα μέσα από χιονοσκεπείς περιοχές
Ο τρόπος αυτός ψύξεως ,που σημειωτέον ήταν πάρα πολύ δαπανηρός , εξυπηρέτησε τους ανθρώπους μέχρι της εμφανίσεως της βιομηχανικής παραγωγής του πάγου. Έτσι εμφανίστηκαν τα ψυγεία πάγου ,με πάγο βιομηχανικής παραγωγής, που εξυπηρετούσαν χιλιάδες οικογένειες.
Πρώτος που ασχολήθηκε με την κατασκευή ψυγείου-μηχανής ήταν ο Αμερικανός μηχανικός Jacob Perkins το έτος 1834. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια μέχρις ότου κατασκευαστεί το αυτόματο ψυγείο. Πρώτη εταιρεία η Kelvinator το έτος 1918 εξέθεσε το πρώτο αυτόματο ψυγείο και πούλησε και τα 67 ψυγεία που είχε κατασκευάσει μέσα σε ένα χρόνο. Σήμερα χιλιάδες εταιρείες ανά τον κόσμο κατασκευάζουν ψυγεία οικιακής χρήσεως, επαγγελματικής ή και βιομηχανικής. Το ψυγείο σήμερα δεν είναι πολυτέλεια αλλά το πλέον απαραίτητο είδος του οικιακού εξοπλισμού και σπουδαιότερο τμήμα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Όλα αυτά τα οικιακά και βιομηχανικά ψυγεία καθώς και ο με γοργό ρυθμό εξαπλωμένος κλιματισμός (AIR CONDITIONING) χρειάζονται εκπαιδευόμενους τεχνίτες-ψυκτικούς για την κατασκευή τους στο εργοστάσιο, την εγκατάσταση του στο χώρο που πρόκειται να εξυπηρετήσουν και για τη συντήρηση τους. Εκτός των ανωτέρω, ένας μεγάλος αριθμός ειδικών στο τομέα της ψύξεως, απασχολούνται ως υπεύθυνοι προϊστάμενοι διαφόρων επιχειρήσεων με σοβαρές προοπτικές εξελίξεως στον κλάδο. Σήμερα είναι η πιο κατάλληλη εποχή να ακολουθήσει κανείς τον κλάδο του ψυκτικού. Οι δυνατότητες και οι προοπτικές εξελίξεως είναι απεριόριστες.
author antonis sartzetakisΣαρτζετάκης Αντώνης Ψυκτικοί Ψυκτικός service
ΨΥΚΤΙΚΟΣ επισκευές εγκαταστάσεις συντηρήσεις ***SERVICEοικιακών επαγγελματικών ψυγείων και κλιματισμού tel:210 7708589mob:6977206848
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου