Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οικολογικά ψυγεία

ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΙ | ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ



Επισκευές, εγκαταστάσεις, συντηρήσεις, οικιακών επαγγελματικών ψυγείων και κλιματισμού

τηλ: 210 7708589κιν: 6977206848




Οικολογικά ψυγεία

Εχετε σκεφτεί ότι αγοράζοντας ένα ψυγείο δεν εξασφαλίζετε μόνο ψύξη για τα τρόφιμά σας αλλά μπορείτε να προστατεύσετε έμπρακτα και τον πλανήτη; Μην πείτε ότι η ερώτηση παραπέμπει σε... πράσινα άλογα, γιατί υπάρχει ένα «φιλικό προς το περιβάλλον» που σας κάνει να πράττετε έλλογα, και μάλιστα προσφέροντας στον εαυτό σας, στους άλλους και στη φύση

Τον Μάρτιο του 1992 μια μικρή ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace φτάνει στο Ινστιτούτο του Dortmund στη Γερμανία, ύστερα από πληροφορίες ότι δύο επιστήμονες ανέπτυξαν ένα προϊόν που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μάχη για την προστασία του κλίματος και της στιβάδας του όζοντος. Αποστολή τους ήταν να βγάλουν από την αφάνεια την εφεύρεση που είχε τρομοκρατήσει τις πανίσχυρες βιομηχανικές δυνάμεις και την είχαν απομονώσει. Στο υπόγειο του Ινστιτούτου οι επιστήμονες τους έδειξαν την εντυπωσιακή συσκευή. Εντυπωσιακή; Μα ήταν ένα ψυγείο... Οι άνθρωποι της Greenpeace κοιτάχτηκαν αμήχανα. Ενας από τους επιστήμονες έβγαλε από την τσέπη του έναν αναπτήρα: «Το ψυγείο αυτό περιέχει ό,τι και ο αναπτήρας. Ενα μείγμα αερίων που υπάρχουν από καταβολής κόσμου: βουτάνιο και προπάνιο. Το ψυγείο περιέχει λίγο υγραέριο. Οσο έχουν δύο αναπτήρες σαν και αυτόν». Ολοι χαμογέλασαν. Μπήκαν στο νόημα. Δεν περιέχει χημικές ενώσεις που καταστρέφουν το όζον, ούτε αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου όπως τα άλλα ψυγεία. Ηταν μια απλή και φθηνή φόρμουλα, ασφαλής για τον πλανήτη. Γι' αυτό λοιπόν είχαν βάλει τρικλοποδιές οι βιομηχανίες. Αν προχωρούσε το πρόγραμμα για ένα τέτοιο ψυγείο θα έχαναν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μεγάλες χημικές εταιρείες, όπως η ICI και η Dupont ­ από τότε που εντοπίστηκε η τρύπα του όζοντος ­, προωθούσαν τα δικά τους προϊόντα, τα HFCs, ως ψυκτικά αέρια που προστατεύουν το όζον. Τα αέρια αυτά όμως διασπώνται σε τοξικές χημικές ενώσεις ενώ είναι και ισχυρά αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου...

Οι ακτιβιστές ανασκουμπώνονται, «ξεπαγώνουν» το πρόγραμμα, τον Ιούλιο του 1992 πείθουν μια μικρή εταιρεία στην Ανατολική Γερμανία να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο του νέου αυτού ψυγείου και ένα χρόνο αργότερα αρχίζει μαζική παραγωγή. Η σύγκρουση με τους μεγάλους της διεθνούς αγοράς ήταν αναπόφευκτη, αλλά το ψυγείο... περπάτησε. Η Greenpeace ζήτησε από τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη να απαιτούν ψυγεία «Greenfrieze», έτσι που οι κατασκευαστές αποδέχθηκαν το ψυγείο της «πράσινης» τεχνολογίας.

Ψυκτικό χωρίς χημικά

Το Greenfreeze είναι εδώ: το μόνο ψυγείο που τηρεί τις προϋποθέσεις για το «οικολογικό σήμα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και περιέχει ψυκτικό μέσο χωρίς χημικές ενώσεις που να καταστρέφουν το όζον.

Υστερα από περιπέτειες ετών, που ξεκίνησαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η τεχνολογία Greenfreeze επιβλήθηκε και ήρθε να κατακτήσει τον κόσμο με ψυγεία φιλικά προς το περιβάλλον. Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ψυγεία σαν και αυτό χρησιμοποιούνται ήδη σε όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Τουρκία, και σύντομα φθάνουν στην Κούβα, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία... Τώρα πουλιέται σε όλη την Ευρώπη. Ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 100 διαφορετικά μοντέλα πολλών εταιρειών που είναι Greenfreeze; Εννέα από τα μοντέλα αυτά μάλιστα παράγονται πλέον στην Ελλάδα από την εταιρεία BSP! Τα «πράσινα» ψυγεία δεν περιέχουν CFCs (χλωροφθοράνθρακες, το γνωστό φρέον), δεν περιέχουν αέρια σαν τα HFCs που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και απειλούν το κλίμα της Γης, ενώ σε αντίθεση με όλα τα άλλα ψυγεία δεν περιέχουν τοξικές ουσίες που βλάπτουν το περιβάλλον.

Δεν είναι άνευ ουσίας να διαλέξετε ένα μοντέλο πραγματικά οικολογικό, όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε το παλιό σας. Γιατί η ανάγκη προστασίας της στιβάδας του όζοντος και του κλίματος της Γης είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Γιατί οι επιστήμονες της NASA προειδοποιούν για τη νέα τρύπα στο βόρειο ημισφαίριο (έχει τριπλασιάσει τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες που φτάνουν στη Βόρεια Ευρώπη). Γιατί στην Ανταρκτική τεράστια παγωμένα τμήματα αποκόβονται και λιώνουν καθώς αυξάνεται η μέση παγκόσμια θερμοκρασία. Γιατί στην Ελλάδα το πολύτιμο στρατοσφαιρικό όζον μειώθηκε κατά 5% την τελευταία δεκαετία, ενώ η επικίνδυνη υπεριώδης ακτινοβολία αυξήθηκε κατά 10% περίπου.

Επιλέγοντας ένα «πράσινο» ψυγείο μειώνετε την κατανάλωση ρεύματος, αφού είναι λιγότερο ενεργοβόρο από τα ψυγεία παλαιάς τεχνολογίας. Εύκολα μπορεί να το εξακριβώσει κάποιος, αφού είναι υποχρεωτικό σε όλα τα ψυγεία να υπάρχει ειδικό σήμα με την ενεργειακή τους κλάση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ψυγεία ταξινομούνται στις κλάσεις από Α (πολύ αποδοτικό) ως G (μη αποδοτικό).

Δεν χρειάζεται να είσαστε... δαιμόνιος τεχνικός για να διαπιστώσετε αν ένα ψυγείο είναι πράγματι φιλικό για το περιβάλλον. Βέβαια είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ψυγεία που διαφημίζονται ως «οικολογικά», εννοώντας απλώς ότι δεν έχουν φρέον. Τα περισσότερα χρησιμοποιούν το ψυκτικό R-134 (είναι υδροφθοράνθρακας - HFCs), που είναι ισχυρότατο αέριο του θερμοκηπίου και συμβάλλει σημαντικά στην αλλαγή του κλίματος της Γης. Τα «πράσινα» ψυγεία έχουν ως ψυκτικό το R600 (ή το R290). Αντιθέτως ψυκτικά επικίνδυνα για το περιβάλλον είναι τα R12, R22, R134a. Κοιτάζοντας λοιπόν πίσω από το ψυγείο ή στο εσωτερικό του θα δείτε τον τύπο του ψυκτικού μέσου που περιέχει και ξεκαθαρίζουν όλα. Ασε που μια μαργαρίτα με αστέρια θα φιγουράρει ως «οικολογικό σήμα», το οποίο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, μπορούν να έχουν μόνο τα ψυγεία τεχνολογίας Greenfrieze και ενεργειακής κατανάλωσης Α ή Β.

πηγή:http://www.tovima.gr/

Αλήθεια η ψέμα;


Σαρτζετάκης Αντώνης Ψυκτικοί Ψυκτικός service


Σε μια προηγούμενη ανάρτηση είχαμε δείξη κάτι ανάλογο,αυτή η πατέντα είναι πιο βελτιωμένη




ΨΥΚΤΙΚΟΣ επισκευές εγκαταστάσεις συντηρήσεις ***SERVICEοικιακών επαγγελματικών ψυγείων και κλιματισμού tel:210 7708589mob:6977206848
ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ,ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ,ΖΩΓΡΑΦΟΥ,ΠΑΠΑΓΟΥ,ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,ΧΑΛΑΝΔΡΙ,ΜΑΡΟΥΣΙ,ΚΗΦΙΣΙΑ,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ,ΑΘΗΝΑ,ΚΟΛΩΝΑΚΙ,www.psiktikosservice.appspot.com/-επισκευές εγκαταστάσεις συντηρήσειs service οικιακών επαγγελματικών ψυγείων και κλιματισμούΗ επιχείρησή μου προσφέρει αγαθά και υπηρεσίες στους πελάτες σε αυτήν την περιοχή: Athens, Δάφνη, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Παπάγου, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Ζωγράφου, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Καισαριανή, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη- Γλυφάδα, Νότιος Τομέας Αθηνών- Αργυρούπολη, Νότιος Τομέας Αθηνών- Ελληνικό, Νότιος Τομέας Αθηνών- Ηλιούπολη, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Νέο Ψυχικό, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Ψυχικό, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Μαρούσι, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Κηφισιά, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Γαλάτσι, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Νέα Ερυθραία, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Χολαργός, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Χαλάνδρι, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Νέα Σμύρνη, Νότιος Τομέας Αθηνών- Νέος Κόσμος, Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Καλλιθέα, Νότιος Τομέας Αθηνών- Παλαιό Φάληρο, Νότιος Τομέας Αθηνών- Φιλοθέη, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Αγία Παρασκευή, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Βύρωνας, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Πεύκη, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Βριλήσσια, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Μελίσσια, Βόρειος Τομέας Αθηνών- Αθήνα 111 43, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Αθήνα 116 35, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών- Βουλιαγμένη, Ανατολική Αττική
ψυκτικόs-ψυκτικοί