Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Είναι τα καινούρια ψυγεία πιο επιρρεπή σε βλάβες;

ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΙ | ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη σημαντική βελτίωση στους τομείς της απόδοσης και της οικονομίας που χαρακτηρίζει τις καινούριες συσκευές, οι οποίες παράλληλα συνοδεύονται από τεχνολογικές καινοτομίες. Εύλογα όμως αναρωτιέται κανείς αν η πολυπλοκότητα αυτή αυξάνει τις πιθανότητες βλάβης.

Στην περίπτωση των ψυγείων που εξετάζουμε στο παρόν άρθρο, οι συχνότερες βλάβες αφορούν στα ηλεκτρονικά, και συχνότερα στο μηχανισμό παραγωγής πάγου.

Αυτό σημαίνει βέβαια πως οι αμιγώς μηχανικές βλάβες δεν είναι τόσο συχνές, και πως η αξιοπιστία του μηχανισμού ψύξης παραμένει υψηλή. Βέβαια, οι νεότερες συσκευές προφανώς δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη σε χρονικό ορίζοντα άνω των 10 ετών, αλλά οι μέχρι τώρα επιδόσεις είναι αρκούντως ικανοποιητικές.

Τα ηλεκτρονικά βέβαια αποτελούν μια διαφορετική περίπτωση. Συνήθως πρόκειται για κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα το οποίο σχετικά σύντομα (εντός εγγύησης) παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και αντικαθίσταται. Ο ακριβής όμως εντοπισμός της βλάβης δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ενώ εάν η βλάβη παρουσιαστεί πολλά χρόνια μετά, ίσως τα ανταλλακτικά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως οι περιπτώσεις σπανίζουν, ιδίως στις αξιόπιστες επώνυμες συσκευές. Επειδή όμως πρόκειται για τυχαία φαινόμενα, το υψηλό κόστος αγοράς δεν εξασφαλίζει απόλυτη αξιοπιστία.

Κάπως πιο συχνά προβλήματα εμφανίζουν οι μηχανισμοί παραγωγής πάγου, οι οποίοι ανά περιστάσεις σταματούν να δουλεύουν. Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Consumer Reports που ανά τακτά διαστήματα δημοσιεύει έρευνες αξιοπιστίας, το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι η «προβληματική περιοχή» όλων σχεδόν των εταιριών.

Κατά συνέπεια, βάσει πιθανοτήτων, ο μηχανισμός παραγωγής πάγου είναι το μόνο ίσως που θα μπορούσε να απασχολήσει τον ιδιοκτήτη μιας ακριβής ψυκτικής συσκευής, αλλά και πάλι αυτό αφορά αρκετά περιορισμένο αριθμό συσκευών.

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα σύγχρονα ψυγεία έχουν διάρκεια ζωής 30 ετών, αλλά σίγουρα η τεχνολογική πρόοδος δεν έφερε τα προβλήματα τα οποία θα αποθάρρυναν κάποιον από την αγορά μιας νέας συσκευής. Άλλωστε, οι προβληματικές περιπτώσεις φαίνεται να είναι αρκετά περιορισμένες.

από-http://www.syskeves.gr/index.php?s=news&ncid=2&nid=440


Σαρτζετάκης Αντώνης Ψυκτικοί Ψυκτικός service



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ψυκτικόs-ψυκτικοί