Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πότε κάνουμε απόψυξη σε none frost ψυγείο

ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΙ | ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ

‎

Γνωρίζουμε ότι στα none frost ψυγεία δεν κάνουμε απόψυξη. Κι όμως υπάρχουν περιπτώσεις που η απόψυξη επιβάλλεται .

Εν ταχύ θα περιάψω πως λειτουργεί ένα νον φρόστ η αυτόματης απόψυξης ψυγείο. Κάπου μέσα στα τοιχώματα του ψυγείου υπάρχει ένα στοιχείο που απορροφά την θερμότητα του μονωμένου χώρου του, άρα παγώνει .Η μετάδοση της ψύξης γίνεται μέσω ανεμιστήρα συνήθως. Πάνω σε αυτό το στοιχείο δημιουργείτε πάγος, όταν ο πάγος αυτός φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όγκο εμποδίζει την μετάδοση της ψύξης. Για να αποτραπεί αυτό ενεργοποιείται ένα κύκλωμα που θέτει σε λειτουργία κάποιες ηλεκτρικές αντιστάσεις που τον λιώνουν. Αυτό επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Εάν ο παραπάνω μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά τότε μειώνεται η ψύξη, συνήθως πρώτα στη συντήρηση και μετά στην κατάψυξη.

Το πρώτο βήμα που κάνετε πριν καλέσετε τον τεχνικό είναι μια απόψυξη τουλάχιστον 24 ωρών, ώστε να λειώσει όλος πάγος. Αφού επαναλειτουργήσετε το ψυγείο και μετά από μερικές μέρες σας παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα τότε καλείτε τεχνικό.

Το ίδιο συμβαίνει αν κάποια από τις πόρτες του ψυγείου σας δεν κλείσει καλά και το αντιληφτείτε αργότερα.

Παρόμοια συμπτώματα έχετε και όταν δεν ανοίγουν συχνά οι πόρτες του ψυγείου (μερική χρηστικότητα) σε σχέση με τις θερμοκρασιακές μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος. π.χ. από χειμώνα σε καλοκαίρι και το αντίστροφο.

author-Antonis Sartzetakis-https://drive.google.com/file/d/0B5afjG9hYfaZdXEwNHg5U3k0LVE/view?usp=sharing
Σαρτζετάκης Αντώνης Ψυκτικοί Ψυκτικός service


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ψυκτικόs-ψυκτικοί